Πέστροφα


Εκτός από το εστιατόριο, την καφετέρια και τον χώρο εκδηλώσεων, έχουμε και ιχθυοτροφείο πέστροφας στο οποίο εκτρέφονται τα ψάρια τα οποία παρέχονται στο μαγαζί μας.

Τα ψάρια παραδοσιακά κατέχουν εξέχουσα θέση στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Είναι θρεπτικά, περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη, προσφέρουν ενέργεια χωρίς μεγάλη ποσότητα λίπους. Το ψάρι είναι πολύ θρεπτική τροφή και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ανεπιφύλακτα στο διαιτολόγιό μας, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Η κατανάλωσή τους βοηθάει στην ελάττωση της χοληστερόλης. Επιστήμονες λένε ότι η κατανάλωση ψαριών μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια και την “κακιά” χοληστερίνη. Επίσης, τα ψάρια προλαμβάνουν από πολλές μορφές καρκίνου.

Η πέστροφα είναι ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, με μήκος περίπου 70 εκατοστά και βάρος ένα κιλό με σημαντική διατροφική αξία αλλά και πολύ ιδιαίτερη γεύση που είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική δίαιτα και παράδοση.

Η πέστροφα συγκεκριμένα περεχεί υψηλές ποσότητες φωσφόρου, μαγνησίου, βιταμίνης Α καθώς και Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά καρδιά, αγγεία και τον εγκέφαλο. Επίσης, από πολυάριθμες μελέτες φαίνεται τα ψάρια να προλαμβάνουν τη νόσο αλτσχάιμερ και την άνοια.