Άγιος Φλώρος


Ένα από τα πιο γνωστά, όμορφα και ιδιαίτερα χωριά της Μεσσηνίας, ο Άγιος Φλώρος, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλους όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη, το καθημερινό στρες και το καυσαέριο. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου, το γραφικό και καταπράσινο αυτό χωριό σας περιμένει να απολαύσετε τις ομορφιές του.

Ο Άγιος Φλώρος βρίσκεται μόλις 20 χλμ βορειοδυτικά της Καλαμάτας και έχει 294 κατοίκους. Έχει ως σήμα κατατεθέν τον ποταμό Πάμισο και τον ιστορικό πλάτανο, ο οποίος συνδέεται με σοβαρά ιστορικά γεγονότα της περιοχής κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Το όνομα του χωριού οφείλεται σε ένα ξωκλήσι των Αγίων Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου, το οποίο ήταν χτισμένο κοντά στον σημερινό ναό Αγίου Φλώρου.

Στις πηγές του Αγίου Φλώρου η φύση οργιάζει! Ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά ξεπροβάλλει μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Στην περιοχή υπάρχει, επίσης, ιχθυοτροφείο, στο οποίο καλλιεργούνται πέστροφες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε στο εξοχικό κέντρο το οποίο βρίσκεται εκεί.

Δείτε παρακάτω λίγες εικόνες του χωριού του Αγίου Φλώρου και του ποταμού Παμίσου, οι οποίες σίγουρα θα σας πείσουν να επισκεφθείτε την περιοχή. Άλλωστε, μιλάμε για απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα και δύο ωρών από την Αθήνα. Ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο…

Εφτά λόγοι να επισκεφθείτε τον Άγιο Φλώρο

Λόγος πρώτος. Το χωριό του Αγίου Φλώρου διασχίζει ο ποταμός Πάμισος, ο οποίος δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο.

Λόγος δεύτερος. Ο Άγιος Φλώρος ανήκει στον Δήμο Καλαμάτας. Απέχει μόλις 15 λεπτά από την Καλαμάτα. Είναι ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά.

Λόγος τρίτος. Στο χωριό του Αγίου Φλώρου, κατά μήκος του ποταμού Παμίσου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ανάπλαση και δημιουργία ενός μονοπατιού-πεζόδρομου περίπου ενός χιλιομέτρου.

Λόγος τέταρτος. Έχει εγκριθεί η δημιουργία ενός ποδηλατικού δικτύου το προσεχές διάστημα στην περιοχή, ενώ δρομολογείται η ανάπλαση ακόμη ενός σημείου δίπλα στον ποταμό Πάμισο.

Λόγος πέμπτος. Διάφορες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, χαρακτηριστικότερη αυτών το κανόε καγιάκ.

Λόγος έκτος. Στον Άγιο Φλώρο, εκτός των παραπάνω, υπάρχουν αρχαία ευρήματα και ιαματικές πηγές!

Λόγος έβδομος. Στην Ελλάδα της κρίσης, η περιοχή του Αγίου Φλώρου αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό, κοντά στην Καλαμάτα, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα, με πολλές δραστηριότητες, φυσικές ομορφιές και ιστορία.